Translate

dimarts, 30 de juny de 2015

PROJECTE MULTIVAC, L'OBJECTIU DE LES HEMEROTEC DRACMAY

 EL PROJECTE MULTIVAC 
és l’objectiu de 
HEMEROTEC DRACMAY

Multivac és el nom d'un ordinador fictíci que apareix en moltes de les històries o contes d'Isaac Asimov, entre 1955 i 1975. D'acord amb la seva autobiografia In Memory Yet Green, Asimov va escollir el nom de Multivac com a referència UNIVAC, el primer ordinador “mainframe”  (Computadora central) fabricada a US. Mentre que inicialment, Asimov va pensar el nom per referir-se a "Multiple vacuum tubes (tubs de buit múltiples)", en una de les últimes històries, "L'última pregunta", es llegeix que el sufix-ac vindria de "analog computer (computadora analògica) ".
Com la majoria de la tecnologia que Asimov descriu en la seva ficció, les especificacions de Multivac varien entre les seves diferents aparicions. En tots els casos, és un ordinador manegat pel govern, situat en instal•lacions subterrànies a gran profunditat com a mesura de seguretat, un superordinador d'un quilòmetre i mig de longitud. A diferència de les intel•ligències artificials representades en les seves sèries sobre Robots, la interfície de Multivac està mecanitzada i és impersonal - excepte en el relat "Tots els mals del món" -, consistint en complexes consoles de comandes que només uns pocs humans poden manegar.

Emulant als psicohistoriadors de la Fundació,  des de la xarxa tenim per objectiu, que la informació ens torni el menys amnèsics i analfabets digitals possible. I ho farem amb l’ajut de tots nosaltres fent xarxa. 

Fixarem el fugisser coneixement en grups d’hemeroteques tematitzades. I així aquelles informacions que ens varen copsar o frapar  sabrem on podem tornar a trobar-les i fins i tot es tracta de nodrir els següents grups tancats creant així una genèrica base de dades per a línies de recerca específiques, que permetin que la informació estigui a l’abast de tothom en cada moment, sense perdre’s en l’inabastable marasme de les dades virtuals a la xarxa. 
Evidentment susceptibles de ser ampliats a més àmbits.


https://www.facebook.com/MultivacHemerotecDracmaycat


HEMEROTEC DRACMAY ANTHROPOLOGY


HEMEROTEC DRACMAY ARTCAT


HEMEROTEC DRACMAY CATALUNYA


HEMEROTEC DRACMAY ECOLOGY & NATURE


HEMEROTEC DRACMAY ESTEL•LAR & AEROSPACE


HEMEROTEC DRACMAY HUMOUR


HEMEROTEC DRACMAY LIBRARIAN


 HEMEROTEC DRACMAY NEUROBIOLOGIST


HEMEROTEC DRACMAY NOÈTIC


HEMEROTEC DRACMAY PHILOSOPHY


HEMEROTEC DRACMAY QUÀNTIC & SCIENCE


HEMEROTEC DRACMAY SALUT & HEALTH


HEMEROTEC DRACMAY SOCIAL


HEMEROTEC DRACMAY TECHNOLOGY


HEMEROTEC DRACMAY ARCHITECTURE & DESIGN


un homenatge


Cap comentari:

Publica un comentari