Translate

dimarts, 30 de juny del 2015

HEMEROTEC DRACMAY ANTHROPOLOGY


HEMEROTEC DRACMAY ANTHROPOLOGY


L'antropologia (del grec grec άνθρωπος, anthropos, "ser humà", i logos, "coneixement"), és la ciència que estudia l'ésser humà de manera holística. Combina en una sola disciplina els enfocaments de les ciències naturals i de les ciències socials i humanes, així com amb la filosofia. Se la pot definir com la ciència que s'ocupa d'estudiar l'origen i desenvolupament de tota la gamma de la variabilitat humana i els comportament socials a través del temps i l'espai, és a dir, del procés biosocial de l'existència de la raça humana. L'antropologia té com a objecte d'estudi a tots els humans i totes les dimensions de la Humanitat. Altres disciplines associades a l'antropologia són la lingüística i l'arqueologia.

Podem distingir dues grans branques d'aquesta ciència: En primer lloc la que estudia els humans com a éssers culturals, una branca que té per objecte d'estudi els humans com a col•lectius que viuen en societat i per tant són productors de cultura i, a la vegada, productes de la mateixa. El concepte de cultura és bàsic en aquesta vessant, i es defineix com la capacitat de concebre el món de manera simbòlica, d'aprendre i de transmetre símbols o conceptes a altres humans, i de transformar el món, i els humans mateixos, utilitzant aquests símbols. 

La segona branca, en canvi, es distingeix per ser una antropologia física que es caracteritza per estudiar la variabilitat biològica dels grups humans al llarg de la seva història, i no la cultura. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada